Kakkutikkarit resepti

Kakkutikkarit
Jälkiruuat
Makeat pullat ja muffinsit
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kakun voi tarjoilla myös tikkaritikun nokassa. Tässä reseptissä kakkupohja on tehty kananmunankorvikejauheella, mutta kakkutikkarit onnistuvat myös esimerkiksi ruokavalioon sopivista muffineista. Käytä tikkareihin ruokavalioosi sopivia koristeita: nonparelleja, kookoshiutaleita, kuivattua marjajauhetta tai keksimuruja.

Reseptikuvassa tikkarit on työnnetty puolikkaaseen vesimeloniin. Tikkarit pysyvät hyvin pystyssä myös sopivan korkuisissa juomalaseissa tai lasipurkeissa.

Ainesosat

Kakkupohja:  
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1,5 rkl No Egg -kananmunankorviketta
1,5 dl sokeria
2,25 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl öljyä
Muut ainekset:  
150 g maidotonta maustamatonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta)
2 rkl vadelmahilloa
150 g maidotonta tummaa suklaata
n. 1 dl kookoshiutaleita
n. 1 dl nonparelleja (tarkista ainesosat)
Lisäksi:  
26 tikkaritikkua
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kookosöljy, vadelma, kookos, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
26
kpl

1. Valmista kakkupohja. Vaahdota lämmin vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella. Vatkaa muutama minuutti. Lisää sokeri joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon hyvin varovasti vispilällä käännellen. Lisää öljy viimeisenä ja sekoita varoen.

3. Vuoraa uunivuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

5. Murenna pohja kulhoon. Sekoita käsin joukkoon tuore"juusto" ja hillo.

6. Pyörittele massasta palloja. Nosta pallot jääkaappiin 20 minuutiksi, jotta ne hieman kovettuvat.

7. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Kumoa erillisiin kuppeihin kookoshiutaleita ja/tai nonparelleja.

8. Työnnä tikkaritikku palloon. Pyöräytä sulassa suklaassa. Ripottele suklaan pintaan kookoshiutaleita tai nonparelleja. Siirrä jähmettymään pystyasennossa. Nosta valmiit kakkutikkarit jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Vinkki: Puolikas vesimeloni sopii hyvin kakkutikkujen telineeksi. Pistele meloniin etukäteen reiät esimerkiksi sukkapuikolla tai kuorimaveitsen terävällä kärjellä "poraten".