Kala-juureskastike resepti

Kala-juureskastike
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Juuresraasteet tuovat ruokaan sekä makua että rakennetta. Juureksia on myös saatavilla suurimman osan vuotta edulliseen hintaan. Tässä kastikkeessa käytetään kotimaista särkikalasäilykettä. Voit käyttää myös esimerkiksi purkkitonnikalaa. Kannattaa valita öljypohjainen säilyke ja kaataa koko purkin sisältö kastikkeeseen. Näin kastikkeesta tulee täyteläinen. Saat kastikkeesta vehnättömään ja gluteenittomaan ruokavalioon sopivan, kun valitset esimerkiksi riisistä tai gluteenittomasta kaurasta valmistetun ruokakermavalmisteen.

Tarjoile kastike pastan, keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ainesosat

2 sipulia
2 rkl rypsiöljyä
1 porkkana
0,5 lanttu
0,5 palsternakka
1 prk (150g/115g) särkikalasäilykettä rypsiöljyssä
3 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. kaurasta)
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, lanttu, palsternakka, särki, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, kaura (vilja), E472e, E330, E331, E415, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää sipulit. Anna kuullottua sen aikaa, kun valmistelet juurekset.

3. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 10 minuuttia.

4. Lisää pannulle kalasäilyke öljyineen, "kerma", vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile.