Kalapasta resepti

Kalapasta
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pastasta ja valmiista kalasäilykkeestä valmistat nopean arkiruuan. Voit vaihtaa luonnonkalasäilykkeen tonnikalaan. Kokeile pastan joukkoon myös pilkottua suolakurkkua (tarkista sopivuus ruokavalioon).

Reseptiin tarvitaan 1 rkl sitruunamehua. Jos puristat mehun tuoreesta sitruunasta, voit käyttää yli jäävän mehun esimerkiksi smoothieen: www.erimenu.fi/resepti/hunajameloni-minttusmoothie

Ainesosat

250 g gluteenitonta pastaa (esim. riisistä)
1 tl suolaa pastan keitinveteen
1 sitruuna
1 tomaatti
1 punasipuli
1 tl öljyä
1 prk luonnonkalasäilykettä muikusta ja silakasta
35 g kaprista
0,25 tl mustapippuria
  tuoretta basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), ruokasuola, sitruuna, tomaatti, sipuli, rypsiöljy, silakka, muikku, kapris, basilika, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

2. Pese sitruuna. Raasta puolet sitruunan kuoresta raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Tähän reseptiin tarvitset 1 rkl sitruunamehua.

3. Huuhtele ja pilko tomaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla.

4. Yhdistä kaikki ainekset. Jos käytät öljyyn säilöttyä kalaa, sekoita myös öljy pastan joukkoon.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Reseptiin liittyviä tuotteita