Kalatäytteiset ohukaiset resepti

Kalatäytteiset ohukaiset
Kalaruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Värikkäästi täytetyt ohukaiset sopivat alkuruoaksi tai pikkusuolaisiksi juhliin. Halutessasi voit myös paistaa isoja ohukaisia ja kääriä täytteet ohukaisten sisään. Luonnonkalasäilykkeen voit vaihtaa tonnikalaan tai kylmäsavulohiviipaleisiin. Ohjeella tulee n. 36 pientä ohukaista.

Ainesosat

Ohukaiset:  
75 g maidotonta margariinia
5 dl vettä
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,75 tl suolaa
1 rkl sokeria
Paistamiseen: maidotonta margariinia
Täytteet:  
2 porkkanaa
1 sipuli
1 tl öljyä
1 purkki luonnonkalasäilykettä
0,5 kurkku
2 tomaattia
2 avokadoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, porkkana, sipuli, muikku, silakka, auringonkukkaöljy, kurkku, tomaatti, avokado, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
36
kpl

1. Valmista ohukaiset. Sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

2. Paista ohukaiset lettupannulla tai paistinpannulla rasvatilkassa.

3. Valmista täytteet. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Kuullota kasvissilppua hetki öljyssä. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää kalasäilyke liemineen.

5. Pese ja viipaloi kurkku ja tomaatti. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.

6. Asettele ohukaiset pellille tai tarjottimelle. Laita alimmaiseksi kurkku- ja tomaattiviipaleet, seuraavaksi kalatäyte ja päällimmäiseksi avokadoviipale.