Kalkkunamuffinit resepti

Kalkkunamuffinit
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helposti muunneltavissa oleva helppo suolainen muffiniresepti, joka on maidoton, munaton, vehnätön ja gluteeniton. Reseptissä käytetään kalkkunaa ja ripausta mieluista yrttimaustetta, mutta voit helposti vaihtaa tilalle myös muuta. Myös kasvikset sopivat joukkoon.

Ainesosat

5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
2,5 dl vettä
120 g kypsää kalkkunaa
(0,5-1 tl mieluista yrttimaustetta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, kalkkuna, E451, E316, polydekstroosi, E250

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

2. Sulata rasva. Lisää se ja vesi kulhoon. Sekoita taikina sähkövatkaimella tasaiseksi.

3. Lisää joukkoon vielä täytteet: pieniksi paloiksi pilkottu kalkkuna ja halutessasi myös pieni määrä vaikka mieluista yrttimaustetta.

4. Jos sinulla on muffinipelti, laita sen syvennyksiin paperiset muffinivuoat. Silloin muffinit kohoavat ylöspäin, eivätkä leviä. Nostele kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen taikinaa paperisiin muffinivuokiin. (Jos käytät muffinipeltiä, se kannattaa voidella ja jauhottaa.)

5. Voit jättää muffinit rosoisiksi tai halutessasi voit tiivistää niitä ja tasoittaa pintaa. (Kuvan muffinit jätettiin rosoisiksi.)

6. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.