Kana-juureskastike resepti

Kana-juureskastike
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea kanakastike syksyn juureksista ja luumusta. Vaihtele kastikkeen juureksia ja hedelmiä maun ja ruokavalion mukaan. Mausta ruokavalioon sopivilla mausteilla tai yrteillä. Tarjoa kastike esim. riisin, pastan tai perunan kera.

Ainesosat

200 g porkkanaa
6-8 luumua
200 g kaalia
1 sipuli
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
2 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
5 dl kookosmaitoa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, luumu, valkokaali/keräkaali, sipuli, kana, ruokasuola, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri, kookos, vesi, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja huuhtele porkkanat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Viipaloi luumut. Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kuullota sipuli pannulla. Lisää pannulle kaalisuikaleet ja paista miedolla lämmöllä sen aikaa, että kaali pehmenee hieman. Siirrä kaali-sipuliseos kulhoon.

3. Kypsennä broileri pannulla. Lisää joukkoon karkea porkkanaraaste ja luumu. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kaali-sipuliseos ja osa mausteista.

4. Kaada sekaan kookosmaito ja lisää mausteita. Keitä kasaan eli kuumenna keskilämmöllä, kunnes kastike on sopivan paksuista.

5. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja koristele jollain yrtillä. Tarjoa esim. riisin, pastan tai perunan kanssa.