Kana-kasvispiirakka resepti

Kana-kasvispiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämän gluteenittoman ja vehnättömän piirakkataikinan täytteiksi on valittu maustamaton kana, pakastemaissi ja parsakaali. Vaihtele täytteitä ja mausteita oma ruokavalio ja mieltymykset huomioiden. Myös jauhot tulee valita ruokavalion mukaan.

Ennen uunissa paistamista lisää täytteiden päälle omaan ruokavalioosi sopiva nestemäinen täyte. Voit ripotella päälle esim. maidosta tehtyä juustoa tai maidotonta "juustoa" (50 g). Käytä nesteenä esim. maidosta tehtyä kermaa tai maidotonta kasvi"kermaa" (1 dl) ja lisää siihen kananmuna (1), jos se sopii ruokavalioosi. Nestemäinen ainesosa voi olla myös esim. tomaattimurska (1-1,5 dl).

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
0,5 tl suolaa
100 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
Täyte:  
250 g maustamattomia kanasuikaleita
2 tl rypsiöljyä
0,5-1 tl mustapippuria
0,5-1 tl suolaa
200 g pakastemaissia
200 g pakasteparsakaalia
50 g maidotonta "juusto"raastetta
1 dl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
1 kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kananmuna, kana, maissi (vihannes), parsakaali, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Palastele huoneenlämpöinen rasva kulhoon. Nypi rasva jauhoseoksen joukkoon.

3. Lisää kananmuna ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.

4. Painele taikina vuokaan (halkaisija 25-28 cm).

5. Valmista täyte. Paista kanasuikaleet öljytilkan kera pannulla. Mausta.

6. Lisää kanan joukkoon pakastemaissi ja -parsakaali. Kääntele ja anna kasvistenkin kypsyä hiukan.

7. Kaada täytteet piirakkataikinan päälle ja ripottele "juusto" pinnalle.

8. Sekoita kulhossa "kerma" (tai muu neste) ja kananmuna. Halutessasi mausta. Kaada neste täytteiden päälle.

9. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.