Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä arkiruoka saa makua ja väriä herneistä ja paahdetusta kurpitsasta. Ruoka on maustettu yksinkertaisesti suolalla, mutta halutessasi voit lisätä mukaan myös muita ruokavalioon sopivia mausteita.
Ainesosat
| 1 | myskikurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2,5 dl | täysjyväriisiä |
| vettä riisin keittämiseen | |
| 0,5 tl | suolaa riisin keitinveteen |
| 500 g | maustamattomia broilerin fileesuikaleita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | pakasteherneitä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kurpitsa, riisi (vilja), vesi, ruokasuola, kana, herne, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori kurpitsa. Poista siemenet. Paloittele kuutioiksi.
2. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita kuutioiden joukkoon öljyä.
3. Paahda kurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Kypsennä broileripalat pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla.
6. Siirrä pakasteherneet lautaselle. Sulata mikroaaltouunissa noin 5 minuuttia.
7. Yhdistä ainekset tarjoiluastiaan.
