Kana-kasviswokki resepti

Kana-kasviswokki
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea wokki kasviksista, broilerista ja kvinoasta. Romanesco on kukkakaalin muunnelma. Käytä ruokavalioon sopivia tuoreita kasviksia, pakastekasviksia tai pakastekasvissekoituksia. Kvinoan sijaan voit käyttää myös esimerkiksi riisiä.

Ainesosat

400 g romanescoa
250 g wokvihannessekoitusta tai sama määrä kasviksia:
(100 g) kaalia
(100 g) porkkanaa
(50 g) paprikaa
400 g broilerisuikaleita
1 tl rypsiöljyä
1-2 tl mustapippuria
2 tl yrttiseosta
1 tl suolaa
3 dl kvinoaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, valkokaali/keräkaali, porkkana, paprika (vihannes), kana, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, kvinoa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele ja palastele romanesco. Kuori, huuhtele ja pilko kasvikset.

2. Kypsennä broilerisuikaleet tilkassa öljyä, mausta sopivilla mausteilla.

3. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

4. Lisää broilerin joukkoon vihannekset ja romanesco. Anna hautua pannulla.

5. Yhdistä kvinoa broilerin ja kasvisten joukkoon, mausta ja hauduttele vielä hetken aikaa, jotta maut tasaantuvat.