Kana-kasviswokki resepti

Kana-kasviswokki
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea wokki kasviksista, broilerista ja kvinoasta. Romanesco on kukkakaalin muunnelma. Käytä ruokavalioon sopivia tuoreita kasviksia, pakastekasviksia tai pakastekasvissekoituksia. Kvinoan sijaan voit käyttää myös esimerkiksi riisiä.

Ainesosat

3 dl kvinoaa
  vettä kvinoan keittämiseen
400 g romanescoa
250 g wokvihannessekoitusta tai sama määrä kasviksia:
(100 g) kaalia
(100 g) porkkanaa
(50 g) paprikaa
400 g broilerisuikaleita
1 tl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria
2 tl yrttimausteseosta
1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, valkokaali/keräkaali, porkkana, paprika (vihannes), kana, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, kvinoa

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele ja palastele romanesco. Kuori, huuhtele ja pilko kasvikset tai käytä valmista, ruokavalioon sopivaa wokvihannessekoitusta.

3. Kypsennä broilerisuikaleet öljyssä paistinpannulla. Mausta pippurilla, yrttiseoksella ja suolalla.

4. Lisää broilerin joukkoon vihannekset ja romanesco. Anna hautua pannulla.

5. Yhdistä kvinoa broilerin ja kasvisten joukkoon. Mausta ja hauduttele vielä hetken aikaa, jotta maut tasaantuvat.