Kana-kevätrullat resepti

Kana-kevätrullat
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Aasiasta kotoisin olevien kevätrullien näpertely on hauskaa puuhaa vaikka illanistujaisiin. Riisipaperiin kääritään ruokavalioon sopivia ja mieluisia täytteitä. Tässä reseptissä rullat täytetään riisivermisellillä, kurkulla, porkkanalla, avokadolla ja kypsällä kanalla. Riisivermiselli on ohutta, langanomaista nuudelia. Kevätrullat voi syödä sellaisinaan tai friteerata pannulla. Jos soija sopii ruokavalioosi, voit dipata kevätrullia soijakastikkeeseen. Tässä reseptissä annetaan idea happaman makeaan valkosipulikastikkeeseen.

Ohjeella tulee 12 kevätrullaa.

Ainesosat

Kastike:  
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl fariinisokeria
1,25 dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
Täytteet:  
1 levy (45 g) riisivermiselliä
1 kurkku
200 g porkkanaa
2 avokadoa
200 g kypsää ja maustettua kanasuikaletta (tarkista ainesosat)
Lisäksi:  
12 riisipaperiarkkia
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, ruokosokeri, siirappi, vesi, ruokasuola, sitruuna, riisi (vilja), tapiokatärkkelys, kurkku, porkkana, avokado, kana, maniokki/tapioka

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista kastike tekeytymään. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.

2. Valmistele kevätrullien täytteet. Valmista riisivermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.

3. Pese kurkku ja leikkaa tikuiksi. Kuori ja huuhtele porkkana ja leikkaa tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.

4. Kokoa kevätrullat. Valmista yksi rulla aina kerralla loppuun saakka. Ota arkki riisipaperia ja pehmennä sitä noin 10 sekuntia kädenlämpöisessä vedessä. Sopiva vesiastia on laakea ja syvä, jotta riisipaperi mahtuu kerralla veden alle. Valuta riisipaperista hetken aikaa ylimääräistä vettä pois.

5. Aseta pehmennyt riisipaperi pöydälle. Asettele täytteet keskelle arkkia. Taita ylä- ja alalaidat sekä toinen sivulaidoista täytteiden päälle. Rullaa auki jätettyä sivua kohti.

6. Nosta valmis kevätrulla lautaselle. Tee muut rullat samoin. Älä pinoa rullia päällekkäin, koska ne tarttuvat herkästi kiinni toisiinsa.

7. Dippaile valmiita rullia kastikkeeseen tai lusikoi kastiketta rullan sisälle.

Reseptiin liittyviä tuotteita