Kana-kookos-nuudelivuoka resepti

Kana-kookos-nuudelivuoka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vuokaruoka täysjyväriisinuudeleista, vihanneksista ja broilerista. Voit käyttää kaupan pakastealtaasta tai tuoreosastolta ruokavalioon sopivia sekoituksia tai ostaa haluamasi kasvikset ja pilkkoa ne itse. Kasviksia tarvitaan yhteensä n. 250 g.  Jos käytät tuorekasviksia, pilko esimerkiksi 100 g porkkanaa, 100 g parsakaalia ja 50 g kukkakaalia. Raaka-aineita vaihdellen saat vaihtelua ruokiin.

Ainesosat

100 g pinaattia
1 sipuli
250 g sopivaa wokvihannessekoitusta
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
140 g ananaspaloja
0,5-1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2-3 tl esim. Välimeren yrttisekoitusta
300 g riisinuudelia
4 dl kookosmaitoa
0,5 l ananassosetta (tai muuta hedelmäsosetta)
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: pinaatti, sipuli, porkkana, parsakaali, kukkakaali, kana, ananas, ruokasuola, riisi (vilja), mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, kookos, vesi, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Huuhtele ja valuta pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli. Käytä ruokavalioon sopivaa valmista pakastevihannessekoitusta tai kuori, pese ja pilko kasvikset.

2. Kuullota sipuli öljytilkassa. Siirrä sipulit ja pinaatti voideltuun uunivuokaan.

3. Kypsennä broilerisuikaleet. Lisää joukkoon vihannekset, hedelmäpalat sekä osa mausteista.

4. Siirrä vuokaan broileri-vihannesseos ja riisinuudeli. Sekoita keskenään.

5. Kaada pannulle kookosmaito ja hedelmäsose. Kiehauta ja mausta. Kaada neste vuokaan ainesten päälle. 

6. Paista 150-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.