Kana-pastasalaatti resepti

Kana-pastasalaatti
Salaatit
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pastasalaatti on helppo ja maukas ruoka. Sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, jolloin salaatti saa maustua. Pastasalaatti on myös näppärä eväsruoka. Saat pastasalaatista kasvisruuan, kun vaihdat kanasuikaleet esikeitettyihin ja huuhdeltuihin kidneypapuihin.

Ainesosat

200 g gluteenitonta pastaa
  vettä pastan keittämiseen
1 tl suolaa pastan keitinveteen
450 g maustamattomia kanasuikaleita
1 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
500 g vesimelonia
125 g viinirypäleitä
50 g kevätsipulia
75 g valkokaalia
200 g maidotonta "kermaviiliä" (esim. rapsiöljystä, tarkista ainesosat)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, kana, vesimeloni, viinirypäle/rusina, sipuli, valkokaali/keräkaali, rapsiöljy, maissijauho, riisijauho, E471, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.

2. Paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi paistinpannulla. Mausta suolalla. Jätä odottamaan.

3. Pese kasvikset. Kuutioi vesimeloni, puolita viinirypäleet, hienonna sipuli ja kaali.

4. Sekoita "kermaviilin" joukkoon suola ja pippuri. Yhdistä kastike, pasta, kana ja kasvikset.