
Salaatit
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pastasalaatti on helppo ja maukas ruoka. Sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, jolloin salaatti saa maustua. Pastasalaatti on myös näppärä eväsruoka. Saat pastasalaatista kasvisruuan, kun vaihdat kanasuikaleet esikeitettyihin ja huuhdeltuihin kidneypapuihin.
Ainesosat
200 g | gluteenitonta pastaa |
vettä pastan keittämiseen | |
1 tl | suolaa pastan keitinveteen |
450 g | maustamattomia kanasuikaleita |
1 rkl | rypsiöljyä |
0,75 tl | suolaa |
500 g | vesimelonia |
125 g | viinirypäleitä |
50 g | kevätsipulia |
75 g | valkokaalia |
200 g | maidotonta "kermaviiliä" (esim. rapsiöljystä, tarkista ainesosat) |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, kana, vesimeloni, viinirypäle/rusina, sipuli, valkokaali/keräkaali, rapsiöljy, maissijauho, riisijauho, E471, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
2. Paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi paistinpannulla. Mausta suolalla. Jätä odottamaan.
3. Pese kasvikset. Kuutioi vesimeloni, puolita viinirypäleet, hienonna sipuli ja kaali.
4. Sekoita "kermaviilin" joukkoon suola ja pippuri. Yhdistä kastike, pasta, kana ja kasvikset.