Kana-perunahippuwokki resepti

kana-perunahippuwokki
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ruuanlaiton ei tarvitse viedä paljon aikaa. Osta kaupasta perheen ruokavalioihin sopivia tuoreita kasviksia tai pakastekasviksia. Maustamattoman kanan, lihan tai kalan saa itse maustettua ruokavalioon sopivaksi. Kun on vähemmän aikaa käytettävissä, pakastealtaan perunavalmisteet tulevat apuun. Tämä pakasteperunahippu kypsyy pannulla noin viidessä minuutissa. Helppoa! Mausta oma ruokavalio ja mieltymykset huomioiden.

Ainesosat

300 g maustamattomia broilersuikaleita
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 pieni sipuli
1 pieni suippopaprika
3-4 rkl rypsiöljyä
500 g perunahippuja (pakaste)
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, ruokasuola, sipuli, paprika (vihannes), mustapippuri, rypsiöljy, peruna (juures)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Paista kevyesti öljytyllä paistinpannulla broilersuikaleet kypsiksi. Mausta kevyesti suolalla ja ruokavalioon sopivalla mausteella. Siirrä odottamaan toiseen astiaan.

2. Leikkaa pestyt kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota pehmeämmiksi kevyesti öljytyllä pannulla. Sekoita kasvikset broilersuikaleiden joukkoon.

3. Laita pannulle 1-2 rkl ruokaöljyä. Lisää jäiset perunahiput pannulle. Kääntele välillä ja paista kypsiksi n. 5 minuuttia.

4. Kaada perunan päälle kana-kasvisseos.

Viimeistele annos halutessasi rucolalla tai tuoreilla yrteillä.