
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä suolainen piirakka valmistuu pelkällä soijajugurttivalmisteella. Se korvaa perinteisten taikinoiden muna-kermaseoksen ja juuston. Käytä valmista pakastepiirakkataikinaa, jos se sopii ruokavalioon. Tai leivo taikina omat ruoka-allergiat huomioiden. Tässä reseptissä on yksi ehdotus pohjataikinaan.
Ainesosat
Pohja: | |
125 g | maidotonta margariinia |
2,75 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
ripaus | suolaa |
0,5 dl | vettä |
Täyte: | |
180 g | maustamattomia raakoja kanasuikaleita tai kypsiä kanalastuja |
(1 tl | mieluista maustetta) |
2 | keskikokoista porkkanaa |
300 g | maidotonta "jugurttia" soijasta |
250 g | kirsikkatomaatteja |
Valmistusohje
1. Käytä kaupan valmista taikinaa tai leivo pohjataikina itse. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
2. Painele taikina piirakkavuokaan.
3. Esipaista 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.
4. Kypsennä broilerisuikaleet pannulla tai käytä valmiiksi kypsennettyjä kanalastuja. Mausta pienellä määrällä mieluisia mausteita (esim. pippuri, oregano, paprikajauhe).
5. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Pese ja puolita kirsikkatomaatit.
6. Ota piirakkavuoka uunista ja täytä. Laita porkkaraaste pohjalle. Lisää kana. Kaada päälle "jugurtti". Asettele kirsikkatomaatit leikkauspinta alaspäin.
7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.