Kanakeitto resepti

Kanakeitto
Keitot
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän peruskeiton aineksia ovat peruna, porkkana, sipuli ja maustamattomat broilersuikaleet. Tuunaa tästä sinulle sopiva ja mieluinen versio ja mausta mieltymykset huomioiden.

Jos käytät mausteseoksia, kuten currya, tarkista ainesosaluettelo. Mausteseosten raaka-aineet vaihtelevat merkistä riippuen.

Ainesosat

1-1,5 l vettä
1 kg perunoita
400 g porkkanoita
200 g sipulia
400 g maustamattomia broilersuikaleita
4 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa
2 tl curry-sekoitusta (katso ainesosat)
1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, peruna (juures), porkkana, sipuli, kana, ruokasuola, rypsiöljy, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa vesi isoon kattilaan. Vettä on aina helppo lisätä, joten laita ensin vähemmän. Kuumenna vesi.

2. Pese, kuori ja pilko sillä välin kasvikset. Porkkanat kypsyvät hitaammin kuin perunat, joten leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi. Lisää kasvikset kuumaan veteen. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä.

3. Paista broilersuikaleet tilkassa öljyä paistinpannulla. Mausta ja lisää ne sitten keittokattilaan.

4. Anna keiton kiehua yhteensä n. puoli tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Kokeile perunoiden ja porkkanoiden kypsyys haarukalla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.