Kananugetit resepti

Kananugetit
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nugetit saavat paneroinnista rapean paistopinnan. Säilykekikherneen liemi eli aquafaba korvaa kananmunaa paneroinnissa. Tarjoile nugetit esimerkiksi salaatin, ranskanperunoiden tai ruokavalioon sopivan dippikastikkeen kera.

Ainesosat

400 g maustamattomia kanafileitä
4 rkl säilykekikherneen lientä
1 dl gluteenittomia korppujauhoja
0,5 tl suolaa
Paistamiseen:  
0,25 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kana, ruokasuola, kikherne, vesi, merisuola, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Paloittele kanafileet suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Valuta kikherneiden liemi. Mittaa 4 rkl lientä syvään kulhoon.

3. Sekoita toisessa kulhossa korppujauhot ja suola.

4. Upota kanapala ensin kikherneliemeen. Pyörittele sitten korppujauhoseoksessa. Nosta lautaselle odottamaan paistamista.

5. Kuumenna öljy pannulla. Paista nugetit kahdessa erässä kullankeltaisiksi n. 4 minuuttia/puoli.