Kanataskut resepti

Kanataskut
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytä kanat mehevällä kasvistäytteellä. Tarjoa esimerkiksi perunasoseen tai riisin kanssa.

Ainesosat

2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
200 g pakasteherneitä
2 rkl tuoretta minttua
2 dl kanalientä (tarkista sopivuus ruokavalioon)
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 broilerin rintafileetä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, valkosipuli, herne, minttu, ruokasuola, hiivauute, kana, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kattilassa öljyssä muutama minuutti.

2. Lisää kattilaan herneet, minttu ja kanaliemi. Keitä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Laita valumaan siivilään. Ota neste talteen.

4. Tee broilerin rintafileen paksuimpaan kohtaan pitkä viilto. Lusikoi taskuun täytettä. Sulje reuna cocktailtikulla.

5. Nostele täytetyt palat uunivuokaan. Lusikoi loppu täyte palojen päälle. Kaada aiemmin talteen otettu neste vuoan pohjalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Poista tikut ennen tarjoilua.