Kaneliässät resepti

Kaneliässät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kaneliässät ovat monelle klassikko ja lapsuudesta. Tämä resepti on gluteeniton ja vehnätön. Jos kaneli ei sovi ruokavalioosi, korvaa se jollain sinulle sopivalla mausteella tai jätä mausteet kokonaan pois.

Ainesosat

120 g maidotonta margariinia
150 g sokeria
3 kananmunaa
350 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Päälle: sokeri-kaneliseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
35
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan.

3. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe ja kaneli erillisessä kulhossa.

4. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

5. Nosta taikina hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

6. Jaa taikina kahdeksi tangoksi ja pilko tangot keksin kokoisiksi paloiksi.

7. Pyörittele jauhojen avulla palaset pitkuloiksi. Kieritä sokeri-kaneliseoksessa. Muotoile pellillä ässän mallisiksi.

8. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.