Kanelipannacotta resepti

Kanelipannacotta
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Pannacotan voi valmistaa kermasta tai kasvipohjaisesta "kerma"valmisteesta. Valitse tuote ruokavalio huomioiden. Tässä reseptissä maistuvat kaneli ja kardemumma. Halutessasi voit käyttää niiden sijaan esim. vaniljaa tai piparkakkumaustetta.

Koristele ja mausta pannacotta ennen tarjoilua esim. omenahillolla, mandariinilohkoilla tai joulupiparimuruilla, omat ruokarajoitteet huomioiden.

Ainesosat

4 liivatelehteä
5 dl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
1 dl sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kaneli, kardemumma, vesi, liivate-gelatiini (sika), riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi niin, että ne pehmenevät.

2. Mittaa kattilaan reilut puolet nesteestä, sokeri ja mausteet. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä.

3. Purista liotetuista liivatelehdistä vesi pois. Kiehauta toisessa kattilassa tilkka vettä. Kun vesi kiehuu, ota kattila levyltä ja sulata liivatelehdet kuuman veden joukkoon. Älä kuumenna enää seosta.

4. Kaada liivateseosta pienenä nauhana kuumennetun "kerman" joukkoon samalla koko ajan vispaten.

5. Vispaa joukkoon loput "kermasta".

6. Annostele valmis seos neljään kulhoon. Jos mausteita jää kattilan pohjalle, ripottele niitä pikkulusikan tai lastan avulla tasaisesti kulhoihin. Anna jäähtyä hetki. Nosta kulhot jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli.

7. Tarjoa sellaisenaan tai mausta mieluisilla lisukkeilla ennen tarjoilua.