Kanelipullat resepti

Kanelipullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kanelitäyte tuo pullaan kivaa makua. Pullat maistuvat parhailta tuoreina. Pakasta ylijääneet myöhempää tarjoilua varten.

Ohje: Semper

Ainesosat

Taikina:  
50 g maidotonta margariinia
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
25 g tuorehiivaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (säästä 1,5 dl leivontaan)
Täyte:  
4 rkl maidotonta margariinia
1 tl kanelia
Voiteluun:  
1 kananmuna
1 dl raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, kananmuna, ruokosokeri, ruokasuola, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva ja lisää neste. Murusta hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.

2. Vaivaa jauhoseos joukkoon (säästä 1,5 dl leivontaan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.

3. Valmista täyte. Sekoita pehmeä rasva ja kaneli kulhossa.

4. Jaa taikina kahteen osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli osat levyiksi. Levitä täyte levylle ja pyöritä rullaksi. Leikkaa molemmat rullat kymmeneen palaan. Nosta pullat paperivuokiin.

5. Kohota peitettynä uunipellillä n. 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.