Kantarelli-juustopiirakka resepti

Kantarelli-juustopiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän herkullisen piirakan päätähti on kantarelli. Piirakan täyte hyydytetään kananmunan sijaan kananmunankorvikejauheella. Jos kananmuna sopii ruokavalioon, voit laittaa kananmunankorvikejauheen sijaan täytteeseen kaksi kananmunaa. Mausta halutessasi yrteillä, kuten basilikalla, persiljalla tai timjamilla. Saat piirakasta maidottoman, kun vaihdat voin maidottomaan margariiniin, juuston maidottomaan valmisteeseen ja maidon kasvijuomaan.

Ainesosat

Pohja:  
2,5 dl tattarijauhoja
0,25 tl suolaa
100 g laktoositonta voita
2 rkl vettä
Vuokaan: laktoositonta voita
Täyte:  
1 sipuli
1 l kantarelleja
1 rkl laktoositonta voita
0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g laktoositonta juustoraastetta
2,5 dl laktoositonta kevytmaitoa
2 rkl kananmunankorvikejauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vesi, sipuli, metsäsieni, tattari, mustapippuri, lupiini, maissitärkkelys, maltodekstriini, E412, merisuola, E100

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kulhossa pohjataikinan jauhot ja suola. Pilko joukkoon voi ja hiero se sormien välissä jauhoseoksen sekaan.

2. Lisää taikinaan vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Kuori ja hienonna sipuli. Pilko sieniä halutessasi pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipulia ja sieniä voissa paistinpannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä piirakkapohjalle.

5. Ripottele juusto piirakalle.

6. Sekoita käsivispilällä kulhossa maito ja kananmunankorvikejauhe. Kumoa seos tasaisesti piirakalle.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.