Karitsa-porkkanapyörykät resepti

Karitsa-porkkanapyörykät
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Saat helposti lisättyä ruokavalioon kasviksia, kun lisäät soseutettuja juureksia lihapyörykkätaikinaan. Kokeile porkkanan lisäksi palsternakkaa, naurista ja lanttua. Voit valmistaa soseen itse tai käyttää kaupan valmiita juuressoseita. Ne löytyvät usein hedelmä- ja vihannesosastolta kylmäaltaasta. Tässä pyörykkätaikinassa käytetään pellavansiemenrouhetta sitomaan taikinamassaa yhteen. Pellavan tilalla voit käyttää myös esimerkiksi gluteenitonta korppujauhoa, kaurakuitua tai perunakuitua.

Ohjeella valmistuu noin 24 pyörykkää.

Ainesosat

400 g karitsan jauhelihaa
125 g porkkanasosetta
2 rkl pellavansiemenrouhetta
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
ripaus basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: karitsa/lammas, porkkana, ruokasuola, basilika, pellavansiemen, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kulhossa huolellisesti jauheliha, porkkanasose, pellavansiemenrouhe ja mausteet.

2. Anna pyörykkämassan tasaantua peitettynä jääkaapissa 15 minuuttia.

3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä vedellä kostutetuin käsin. Nosta pyörykät leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.