Karpalokeksit resepti

Karpalokeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makea keksi saa makua ja hieman väriä karpalojauheesta. Voit vaihtaa jauheen myös johonkin toiseen kuivattuun marjajauheeseen.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
6 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 rkl karpalojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, karpalo, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
30
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, öljy, sokeri ja tomusokeri.

2. Vatkaa joukkoon kananmuna.

3. Sekoita jauho, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Tee taikinasta pieniä palloja. Pyörittele pallot vanilliinisokeri-karpalojauheseoksessa.

5. Nosta taikinapallot leivinpaperille ja paina palloja hieman lyttyyn esimerkiksi juomalasin pohjalla.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.