Kasvisgratiini resepti

Kasvisgratiini
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Valmista gratiini ruokavalioon sopivista kasviksista. Kasviksia ja mausteita vaihtelemalla gratiinista saa joka kerta eri makuista. Saat gratiinista kokonaisen aterian, kun laitat joukkoon esikeitettyjä papuja tai linssejä. Voit myös tarjota gratiinin liharuuan lisäkkeenä.

Ainesosat

500 g kukkakaalia tai muita kasviksia
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Kastike:  
2 rkl maidotonta margariinia
2 rkl riisijauhoja
2,5 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
1 tl yrttimausteseosta
Päälle:  
2 rkl maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, ruokasuola, paprikajauhe, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, mustapippuri, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese ja pilko kasvikset. Kiehauta kasvikset vedessä, valuta ja kumoa voideltuun uunivuokaan. Jos käytät pakastekasviksia, voit käyttää ne kiehauttamatta.

2. Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja mausta.

3. Kaada sakea kastike kasvisten päälle ja vuole pinnalle muutama rasvanokare.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.