Kasvispizzat resepti

Kasvispizzat
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset kasvispizzat maistuvat välipalana tai illanvietossa. Pizzapohjaan käytetään gluteenitonta jauhoseosta ja tattarijauhoa. Voit vaihtaa tattarijauhon tilalle myös esimerkiksi täysjyväriisijauhon tai gluteenittoman kaurajauhon. Vaihtele täytteitä ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Tarjoile lisänä esimerkiksi raikasta vihersalaattia.

Reseptikuvassa neljään pizzaan laitettiin "juusto" ja pizzamauste muiden täytteiden alle ja neljässä pizzassa ne ovat päällimmäisinä. Maidoton "juusto"raaste sulaa paremmin, jos paistat pizzoja esipaiston jälkeen 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Ainesosat

Pohjat:  
2 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl tattarijauhoa
2 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 rkl perunakuitua
0,25 tl suolaa
1 rkl kuivahiivaa
Täyte:  
8 kirsikkatomaattia
1 pieni porkkana
1 dl säilöttyjä herkkusieniä
4 rkl tomaattipyreetä
2 tl pizzamaustetta
100 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, tomaatti, porkkana, rypsiöljy, tattari, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, peruna (juures), hiiva, E491, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, sipuli, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon öljy.

2. Sekoita jauhot, perunakuitu, suola ja kuivahiiva keskenään.

3. Lisää jauhoseos sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten veden ja öljyn joukkoon. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.

4. Taputtele taikina öljytyin käsin kahdeksaksi pieneksi pizzapohjaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Esipaista pohjia 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

6. Valmistele täytteet. Pese ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Valuta säilykesienet.

7. Levitä tomaattipyree esipaistetuille pohjille. Lisää muut täytteet. Ripottele viimeiseksi pinnalle pizzamauste ja "juusto".

8. Paista 200-asteisessa uunissa vielä n. 15 minuuttia.