Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkulliset kasvispizzat maistuvat välipalana tai illanvietossa. Pizzapohjaan käytetään gluteenitonta jauhoseosta ja tattarijauhoa. Voit vaihtaa tattarijauhon tilalle myös esimerkiksi täysjyväriisijauhon tai gluteenittoman kaurajauhon. Vaihtele täytteitä ruokavaliosi ja sesongin mukaan. Tarjoile lisänä esimerkiksi raikasta vihersalaattia.
Reseptikuvassa neljään pizzaan laitettiin "juusto" ja pizzamauste muiden täytteiden alle ja neljässä pizzassa ne ovat päällimmäisinä. Maidoton "juusto"raaste sulaa paremmin, jos paistat pizzoja esipaiston jälkeen 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Ainesosat
Pohjat: | |
2 dl | vettä |
2 rkl | rypsiöljyä |
1,5 dl | tattarijauhoa |
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 rkl | perunakuitua |
0,25 tl | suolaa |
1 rkl | kuivahiivaa |
Täyte: | |
8 | kirsikkatomaattia |
1 | pieni porkkana |
1 dl | säilöttyjä herkkusieniä |
4 rkl | tomaattipyreetä |
2 tl | pizzamaustetta |
100 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Kuumenna neste hieman yli kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon öljy.
2. Sekoita jauhot, perunakuitu, suola ja kuivahiiva keskenään.
3. Lisää jauhoseos sähkövatkaimen taikinakoukuilla vatkaten veden ja öljyn joukkoon. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
4. Taputtele taikina öljytyin käsin kahdeksaksi pieneksi pizzapohjaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Esipaista pohjia 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
6. Valmistele täytteet. Pese ja viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi lanteiksi. Valuta säilykesienet.
7. Levitä tomaattipyree esipaistetuille pohjille. Lisää muut täytteet. Ripottele viimeiseksi pinnalle pizzamauste ja "juusto".
8. Paista 200-asteisessa uunissa vielä n. 15 minuuttia.