Kasvissuikalepiirakka resepti

Kasvissuikalepiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Asettelulla saat näyttävyyttä kasvispiirakkaan. Kokeile myös munakoisoa ja violettia porkkanaa. Mausta mieluisilla ja ruokavalioon sopivilla mausteilla.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl öljyä
1,5 dl vettä
Voiteluun: maidotonta margariinia
   
Täyte:  
0,5 sitruuna
200 g maidotonta ranskan"kermaa"
1,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 kesäkurpitsaa
2 keskikokoista porkkanaa
Voiteluun: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, sitruuna, kesäkurpitsa, porkkana, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, rypälesokeri, E341, hapate, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka (27 cm) margariinilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin.

3. Valmista täyte. Pese sitruuna ja raasta puolet sen kuoresta raastimen hienolla terällä. Sekoita "kerma" ja "juusto". Lisää suola, mustapippuri ja sitruunankuori. Laita jääkaappiin.

4. Pese kesäkurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat. Leikkaa juustohöylää tai kuorimaveistä apuna käyttäen kesäkurpitsasta ja porkkanasta ohuita suikaleita. Halkaise kesäkurpitsasuikaleet pitkittäissuunnassa.

5. Kaada "kerma-juusto"seos piirakkavuoan pohjalle. Asettele kasvisuikaleita spiraalimuodossa ympäri vuokaa aloittaen laidasta. Vaihtele kesäkurpitsa- ja porkkanasuikaleiden välillä, jotta saat värejä sekaisin.

6. Voitele piirakan pinta öljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Jos haluat kasvissuikaleista aivan pehmeitä, peitä piirakka 40 minuutin kohdalla foliolla ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.