
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ihanan kauraisa ja mehevä piirakka maistuu esimerkiksi kahvipöydässä. Pohjataikinaan laitetaan omenasosetta kananmunan tilalla. Täyte hyydytetään pienellä määrällä perunajauhoja. Piirakka kannattaa leikata vasta vähän jäähtyneenä, jolloin saat siistejä palasia.
Jos teet reseptin kaksinkertaisena, voit valmistaa sen uunipellillä.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
2 dl | hedelmäsosetta (esim. omenasta) |
5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
Päälle: | |
3 dl | jäisiä puolukoita |
2 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
1 rkl | perunajauhoja |
0,5 dl | sokeria |
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää hedelmäsose sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.
3. Vuoraa uunivuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuokaan. Levitä tasaiseksi esimerkiksi lusikan kuperalla puolella.
4. Ripottele jäiset marjat taikinan pinnalle.
5. Yhdistä "jugurtti", jauhot ja sokeri. Lusikoi seos marjojen päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia. Jäähdytä.