Kaura-raparperipiirakka resepti

Kaura-raparperipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Raparperi ja kaura sopivat hyvin yhteen. Halutessasi voit maustaa taikinaa 1,5 teelusikallisella kardemummaa. Ohjeella tulee uunipellillinen piirakkaa. Jos puolitat määrät, saat pyöreän piirakkavuoan verran piirakkaa.

Ainesosat

300 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
1,5 dl omenasosetta
7 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Päälle:  
1 l raparperipaloja
3 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, raparperi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon hedelmäsose.

2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan.

3. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Painele tasaiseksi.

4. Kuori ja palastele raparperi. Ripottele raparperinpalat taikinan päälle ja painele niitä vähän syvemmälle taikinaan. Sirottele sokeria päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.