Kaurainen kana-porkkanapiirakka resepti

Kaurainen kana-porkkanapiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Piirakkapohjassa käytetään gluteenitonta kaurajauhoa. Sen tilalla voit käyttää myös tattaria tai durrajauhoa. Valitse täytteet ruokavalio huomioiden. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta kaurajauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
0,75 dl vettä
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: gluteenitonta kaurajauhoa
Täyte:  
2 isoa porkkanaa
180 g kypsiä kanalastuja
0,5 tl mustapippuria
75 g maidotonta "juustoraastetta"
1 kananmuna
1 dl maidotonta "ruokakermaa" (gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, porkkana, kana, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri, perunatärkkelys(jauho), E415, hiiva, etikka, E202, E1442, E472e, E331, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille. Jos taikina tarttuu käsiin, voit kostuttaa käsiä kylmällä vedellä. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Jos kanapalat eivät ole kypsiä, kypsennä ne.

5. Ota piirakkapohja uunista. Lisää täytteet ja "juusto".

6. Sekoita "kerma", kananmuna ja mauste erillisessä kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.

7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.