
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Piirakkapohjassa käytetään gluteenitonta kaurajauhoa. Sen tilalla voit käyttää myös tattaria tai durrajauhoa. Valitse täytteet ruokavalio huomioiden. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | gluteenitonta kaurajauhoja |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
0,75 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Vuoan jauhotus: | gluteenitonta kaurajauhoa |
Täyte: | |
2 | isoa porkkanaa |
180 g | kypsiä kanalastuja |
0,5 tl | mustapippuria |
75 g | maidotonta "juustoraastetta" |
1 | kananmuna |
1 dl | maidotonta "ruokakermaa" (gluteenittomasta kaurasta) |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja laidoille. Jos taikina tarttuu käsiin, voit kostuttaa käsiä kylmällä vedellä. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Jos kanapalat eivät ole kypsiä, kypsennä ne.
5. Ota piirakkapohja uunista. Lisää täytteet ja "juusto".
6. Sekoita "kerma", kananmuna ja mauste erillisessä kulhossa. Kaada seos piirakan päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.