Kauralastut resepti

Kauralastut
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Rapeat ja ohuet kauralastut maistuvat kahvipöydässä. Kokeile paistaa ensin pari lastua, jotta näet, leviääkö taikina liikaa. Lisää taikinaan kokeilun jälkeen tarvittaessa lisää jauhoja.

Ainesosat

75 g maidotonta margariinia
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,75 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 dl sokeria
0,25 dl siirappia
0,5 tl leivinjauhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
50
kpl

1. Sulata rasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä reilusti väliä, koska pikkuleivät leviävät uunissa.

3. Paista 175-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Jäähdytä.