Kaurapannukakku maidosta ja munasta resepti

Kaurapannukakku maidosta ja munasta
Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä pannukakku sisältää maitoa ja kananmunaa, ja se on suunniteltu reseptivinkiksi maitotikapuusiedätykseen. Jos maito ei sovi ruokavalioosi, voit vaihtaa tilalle jonkin kasvipohjaisen juoman tai vaikka mehun. Suolaisiksi täytteiksi sopivat esimerkiksi kinkkusuikaleet, aurinkokuivatut tomaatit tai raejuusto. Makeina täytteinä voit kokeilla hilloa, hedelmäpaloja tai suklaarouhetta.

Ainesosat

0,75 l laktoositonta kevytmaitoa
4 kananmunaa
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
Voiteluun:  
0,5 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita vispilällä. Anna turvota 30 minuuttia.

2. Levitä pellille leivinpaperi ja voitele paperi öljyllä. Kaada päälle taikina. Levittele vispilällä kaurahiutaleet tasaisesti pellin joka puolelle. 

3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.

4. Tarjoa heti lämpimänä suolaisten tai makeiden täytteiden kera.