Jälkiruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jos valmistat uunissa ruokaa, kätevä jälkiruoka tai iltapala valmistuu siinä samalla lämmityksellä. Gluteenittomasta kaurasta valmistettu uunipellillinen pannukakkua, jossa on marjoja jo valmiina. Maistuu muuten jääkaapista seuraavanakin päivänä.
Ainesosat
| 4,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
| 7 dl | kasvijuomaa (gluteenittomasta kaurasta) |
| 1 tl | suolaa |
| 3 | kananmunaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 2 rkl | sokeria |
| 0,5 dl | rypsiöljyä |
| Pinnalle: | |
| 150 g | mustikoita (tai muita marjoja) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, kananmuna, kardemumma, ruokosokeri, mustikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), gluteeniton kaura, vesi, rapsiöljy, E340, E418, E101, keinotekoinen aromi, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
1
kpl
1. Vatkaa jauhot nesteeseen. Lisää suola. Anna taikinan turvota n. 20-30 minuuttia.
2. Lisää taikinaan munat, mausteet, sokeri ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mustikat.
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.



