
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maukkaat kaurasämpylät maistuvat tuoreeltaan levitteen kera. Saat vaihtelua makuun, kun vaihdat osan hiutaleista tattari- tai riisihiutaleisiin. Öljyn tilalle voit myös laittaa 90 grammaa sulatettua maidotonta margariinia. Kokeile myös halkaistuna ja täytettynä eväsleipänä.
Ainesosat
8 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 pussia | kuivahiivaa |
4 tl | sokeria |
2 tl | suolaa |
6 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Mittaa taikinakulhoon vesi, psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Yhdistä erillisessä astiassa kuivahiiva, sokeri, suola ja 4 dl jauhoja.
3. Kaada kuivat aineet taikinakulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti kaksi minuuttia.
4. Lisää öljy ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan paksua puuroa.
5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota lusikalla taikinaa. Työnnä taikina toisella lusikalla keoksi pellille. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty.
6. Kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa. Voit esimerkiksi laittaa leivontakulhoon lämmintä vettä ja nostaa pellin leivontakulhon päälle.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.