Kaurasämpylät resepti

Kaurasämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukkaat kaurasämpylät maistuvat tuoreeltaan levitteen kera. Saat vaihtelua makuun, kun vaihdat osan hiutaleista tattari- tai riisihiutaleisiin. Öljyn tilalle voit myös laittaa 90 grammaa sulatettua maidotonta margariinia. Kokeile myös halkaistuna ja täytettynä eväsleipänä.

Ainesosat

8 dl vettä
1 rkl psylliumia
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 pussia kuivahiivaa
4 tl sokeria
2 tl suolaa
6 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, psylliumsiemen, gluteeniton kaura, hiiva, E491, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Mittaa taikinakulhoon vesi, psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia.

2. Yhdistä erillisessä astiassa kuivahiiva, sokeri, suola ja 4 dl jauhoja.

3. Kaada kuivat aineet taikinakulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti kaksi minuuttia.

4. Lisää öljy ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan paksua puuroa.

5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota lusikalla taikinaa. Työnnä taikina toisella lusikalla keoksi pellille. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty.

6. Kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa. Voit esimerkiksi laittaa leivontakulhoon lämmintä vettä ja nostaa pellin leivontakulhon päälle.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.