Kaurasuurimorieska resepti

Kaurasuurimorieska
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuore leipä on herkkua! Tällä reseptillä valmistat kerralla pellillisen rieskaa. Kun veden ja suurimot muistaa sekoittaa edellisenä iltana, voi aamulla paistaa tuoretta leipää. Reseptissä käytetään kananmunankorvikejauhetta, joka saa rieskat pysymään paremmin koossa. Samalla menetelmällä voi valmistaa rieskoja tattarirouheesta ja -jauhoista.

Ainesosat

1,5 l vettä
6 dl gluteenittomia kaurasuurimoita
2 rkl kananmunankorvikejauhetta
60 ml vettä
1-1,5 tl suolaa
1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, gluteeniton kaura, lupiini, maissitärkkelys, maltodekstriini, E412, merisuola, E100, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Mittaa vesi ja suurimot isoon kulhoon. Anna turvota liinan alla yön yli.

2. Vatkaa kananmunankorvikejauhe ja vesi esimerkiksi lasissa. Kaada taikinaan. Vatkaa taikinan joukkoon myös suola, jauhot ja öljy.

3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 1 h 15 minuuttia.

5. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat paloiksi.