
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tuore leipä on herkkua! Tällä reseptillä valmistat kerralla pellillisen rieskaa. Kaurasuurimot tuovat kivan suutuntuman leipään. Kun veden ja suurimot muistaa sekoittaa edellisenä iltana, voi aamulla paistaa tuoretta leipää. Reseptissä käytetään kananmunankorvikejauhetta, joka saa rieskat pysymään paremmin koossa. Samalla menetelmällä voi valmistaa rieskoja tattarirouheesta ja -jauhoista.
Ainesosat
1,5 l | vettä |
6 dl | gluteenittomia kaurasuurimoita |
2 rkl | kananmunankorvikejauhetta |
60 ml | vettä |
1-1,5 tl | suolaa |
1 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Mittaa vesi ja suurimot isoon kulhoon. Anna turvota liinan alla yön yli.
2. Vatkaa kananmunankorvikejauhe ja vesi esimerkiksi lasissa. Kaada taikinaan. Vatkaa taikinan joukkoon myös suola, jauhot ja öljy.
3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille. Levittele suurimoita tarvittaessa, jotta ne eivät kasaannu vain yhteen kohtaan pellillä.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 1 h 15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat paloiksi.