Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Gluteenittomasta kaurasta valmistat nopeasti teeleivät. Ruokavalioon sopivia jauhoja ja hiutaleita vaihdellen saat vaihtelua leipiin. Nesteenä voit käyttää vettä tai ruokavalioon sopivaa muuta sokeroimatonta nestettä. Tarjoile tuoreena levitenokareen kera.
Ainesosat
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | maidotonta margariinia |
1 rkl | siirappia |
1,5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, siirappi, vesi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva. Lisää rasva, siirappi, ja neste kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.
3. Jaa taikina leivinpaperoidulle pellille neljään kekoon. Tasoita pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla pintaan muutama reikä.
4. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.