Kauratoska-omenapaistos resepti

Kauratoska-omenapaistos
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista helposti ja nopeasti herkkua syksyn iltoihin. Omena ja kaura sopivat mainiosti yhteen. Tarjoile paistos ruokavalioosi sopivan jäätelön tai kastikkeen kanssa.

Ainesosat

Voitelu:  
2 rkl maidotonta margariinia
Vuokaan:  
4 omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 dl vettä
Kauratoska:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl fariinisokeria
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl kanelia
Linkitetyt ruoka-aineet: omena, ruokosokeri, siirappi, vesi, kaneli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Voitele pyöreä uunivuoka. Pese ja viipaloi omenat. Lado omenaviipaleet vuokaan. Lisää sokeri ja vesi.

2. Sulata kauratoskan rasva. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada toskaseos vuokaan omenoiden päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna valmiin paistoksen tasaantua hetki ennen tarjoilua.