Keksi mikrossa resepti

Keksi mikrossa
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tekeekö mielesi nopeasti jotakin makeaa ja rapeaa? Valmista keksi mikrossa! Tätä perustaikinaa on helppo muokata. Voit esimerkiksi vaihtaa suklaan tilalle kookoshiutaleita tai rusinoita. Ole tarkkana paiston kanssa, jotta keksi ei pala.

Ainesosat

25 g maidotonta margariinia
3 rkl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl maidotonta suklaarouhetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Sulata rasva mikroaaltouunissa.

2. Sekoita joukkoon jauhoseos, sokeri, leivinjauhe ja suklaa.

3. Pyöritä taikinasta pallo. Nosta pallo leivinpaperilla vuoratulle, mikronkestävälle lautaselle. Litistä palloa hieman.

4. Kypsennä mikroaaltouunissa 800 watin teholla ilman kantta n. 1 min 15 s. Tarkkaile keksiä paiston aikana, ettei se pala.

5. Ota keksi varoen pois mikrosta, sillä lautanen on kuuma. Annan keksin jäähtyä hetki ennen herkuttelua.