Kermakauralastut resepti

Kermakauralastut
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteenittomat kauralastut on helppo tehdä. Jos maito ei sovi ruokavalioosi, käytä kerman sijaan jotain sinulle sopivaa kasvipohjaista tuotetta.

Ainesosat

3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vanilliinisokeria
100 g maidotonta margariinia
1 dl laktoositonta ruokakermaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
40
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Ota taikinasta kahdella teelusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä ympärille reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa.

4. Paista 200-asteisen uunin yläosassa 4-6 minuuttia, kunnes kauralastut ovat kauniin kullankeltaisia. Anna jäähtyä.

Jos kauralastut leviävät uunissa kiinni toisiinsa, irrota ne veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen.