Kermavaahto resepti

Kermavaahto
Maito ja –valmisteet

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kermavaahto valmistuu hetkessä sähkövatkaimella jääkaappikylmästä vispi- tai kuohukermasta. Jos tarvitset kermavaahtoa täytekakkuun, valitse kestävämpi vaahto vispikermasta. Maitoallergiselle kaupasta tulee valita ruokavalioon sopiva kasvipohjainen vispivalmiste.

Ainesosat

2 dl laktoositonta vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Kaada kerma syvään ja mielellään kapeaan kulhoon, jonka tilavuus on n. litra.

2. Vatkaa vaahdoksi. Pidä sähkövatkain aluksi kulhon keskellä pohjassa, niin näet, kuinka ylös kermaa alkaa roiskua. Jos mahdollista, käytä täyttä tehoa, jolloin kermavaahto valmistuu n. 1-2 minuutissa. Kun koostumus on lähellä toivottua, vähennä tehoa. Lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa.

Reseptiin liittyviä tuotteita