Maito ja –valmisteet
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kermavaahto valmistuu hetkessä sähkövatkaimella jääkaappikylmästä vispi- tai kuohukermasta. Jos tarvitset kermavaahtoa täytekakkuun, valitse kestävämpi vaahto vispikermasta. Maitoallergiselle kaupasta tulee valita ruokavalioon sopiva kasvipohjainen vispivalmiste.
Ainesosat
| 2 dl | laktoositonta vispi- tai kuohukermaa |
| 1 rkl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Kaada kerma syvään ja mielellään kapeaan kulhoon, jonka tilavuus on n. litra.
2. Vatkaa vaahdoksi. Pidä sähkövatkain aluksi kulhon keskellä pohjassa, niin näet, kuinka ylös kermaa alkaa roiskua. Jos mahdollista, käytä täyttä tehoa, jolloin kermavaahto valmistuu n. 1-2 minuutissa. Kun koostumus on lähellä toivottua, vähennä tehoa. Lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheessa.