Kikherne-tomaattikastike resepti

Kikherne-tomaattikastike
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo arkiruoka valmistuu esikeitetyistä kikherneistä ja valmiista tomaattimurskasta. Sipulikuutiotkin voi ostaa pakastealtaasta tai halutessaan pilkkoa sipulit itse. Kastikkeeseen sopii erinomaisesti myös valkosipulimurska, tölkkimaissi tai mieluinen pakastekasvissekoitus. Tarjoile kastike esimerkiksi ruokavalioon sopivan pastan tai perunasoseen kanssa.

Esikeitettyjen kikherneiden säilykeliemi kannattaa ottaa talteen. Siitä voi valmistaa esimerkiksi marenkeja Erimenun ohjeella: www.erimenu.fi/resepti/munattomat-marengit.

Ainesosat

200 g sipulikuutioita (pakaste)
2 rkl rypsiöljyä
4 aurinkokuivattua tomaattia (tarkista ainesosat)
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2-4 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta persiljaa
2 purkkia (á 400g/240g) esikeitettyjä kikherneitä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, tomaatti, vesi, ruokasuola, ruokosokeri, persilja, rypsiöljy, mustapippuri, kikherne, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuullota sipulikuutioita öljyssä paistinpannulla n. 5 minuuttia.

2. Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, tomaattimurska, tomaattipyree, vesi ja mausteet. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää pannulle ja kuumenna.