Kikhernelettu resepti

Kikhernelettu
Kasvisruuat
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kikhernejauhoista valmistuu lettu, joka muistuttaa munakasta, muttei sisällä kananmunaa. Voit maustaa taikinaa voimakkaammin esimerkiksi chilillä, paprikajauheella, mustapippurilla tai currylla. Kikhernelettu maistuu välipalana tai kevyenä lounaana salaatin kera. Tarjoa letun kanssa esimerkiksi pilkottuja kasviksia, paistettua sipulia tai ruokavalioon sopivaa kastiketta. Reseptikuvassa kikhernelettu tarjoillaan kurkkuviipaleiden ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa.

Ainesosat

2 dl kikhernejauhoja
0,25 tl suolaa
0,5 tl juustokuminaa
2 dl vettä
Paistamiseen:  
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, juustokumina, vesi, kikherne, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. Lisää vesi.

2. Anna seoksen turvota muutama minuutti.

3. Kuumenna rasva pannulla. Voit valmistaa joko yhden paksumman letun tai kaksi ohuempaa. Jos teet yhden letun, kaada kaikki taikina pannulle. Jos teet kaksi lettua, kaada puolet taikinasta pannulle.

4. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on hyytynyt ja sen pystyy kääntämään.

5. Käännä hyytynyt lettu ja paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia.

6. Liu'uta valmis lettu tarjoilulautaselle.