Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kikhernejauhoista valmistuu lettu, joka muistuttaa munakasta, muttei sisällä kananmunaa. Voit maustaa taikinaa voimakkaammin esimerkiksi chilillä, paprikajauheella, mustapippurilla tai currylla. Kikhernelettu maistuu välipalana tai kevyenä lounaana salaatin kera. Tarjoa letun kanssa esimerkiksi pilkottuja kasviksia, paistettua sipulia tai ruokavalioon sopivaa kastiketta. Reseptikuvassa kikhernelettu tarjoillaan kurkkuviipaleiden ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa.
Ainesosat
2 dl | kikhernejauhoja |
0,25 tl | suolaa |
0,5 tl | juustokuminaa |
2 dl | vettä |
Paistamiseen: | |
1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhot ja mausteet. Lisää vesi.
2. Anna seoksen turvota muutama minuutti.
3. Kuumenna rasva pannulla. Voit valmistaa joko yhden paksumman letun tai kaksi ohuempaa. Jos teet yhden letun, kaada kaikki taikina pannulle. Jos teet kaksi lettua, kaada puolet taikinasta pannulle.
4. Paista keskilämmöllä, kunnes lettu on hyytynyt ja sen pystyy kääntämään.
5. Käännä hyytynyt lettu ja paista vielä toiselta puolelta noin 2 minuuttia.
6. Liu'uta valmis lettu tarjoilulautaselle.