Keitot
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kikherneistä valmistat täyteläisen keiton. Käytä ruokavalioon sopivia mausteita. Keiton pinnalle voi ripotella ruokavalioon sopivaa kuivahtanutta leipää, tuoreita yrttejä tai pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
| 100 g | sipulikuutioita |
| 1 rkl | maidotonta margariinia |
| 5 dl | vettä |
| 0,5 tl | suolaa |
| 1 tl | rakuunaa |
| 2 prk (á 400g/240g) | esikeitettyjä kikherneitä |
| 1,5 dl | maidotonta "ruokakermaa" (esim. soijasta) |
| 0,5 tl | paprikajauhetta |
| 0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, vesi, ruokasuola, rakuuna, paprikajauhe, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, kikherne, merisuola, soijapapu, auringonkukkaöljy, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa.
2. Lisää vesi, suola ja rakuuna sipulin joukkoon.
3. Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää "kerma" sekä loput mausteet. Sekoita tasaiseksi. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.



