Kinkku-ananaspiirakka resepti

Kinkku-ananaspiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmistaikinasta leivot nopeasti piirakan. Valitse ruokavalioosi sopiva valmistaikina. Jos tarvitset gluteenittoman piirakan, valitse gluteeniton valmistaikina ja vaihda myös kaurajauhot ja kaurajuoma gluteenittomiin. Piirakan täytteeksi käyvät myös kasvikset ja kana.

Ainesosat

n. 800 g valmista piirakkataikinaa
4 kananmunaa
4 dl kasvijuomaa (esim. kaurasta)
2 rkl kaurajauhoja
8 dl maidotonta "juusto"raastetta
300 g kinkkusuikaleita
50 g purjoa
1 pieni purkki ananaspaloja
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, sika, purjo, ananas, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, vehnä (vilja), ruokosokeri, ruis (vilja), sakkaroosi, kaura (vilja), maltodekstriini, ruokasuola, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, luontaisen kaltainen aromi, peruna (juures), E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E401, E440, E341, E101, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Taputtele valmistaikina pellille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

2. Sekoita kulhossa munat, neste, jauhot ja "juusto"raaste.

3. Levitä pohjan päälle kinkkusuikaleet, purjo ja ananaspalat. Kaada nesteseos täytteiden päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa vielä 25 minuuttia.