
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen juhlapöydän täytekakku. Pohja on kananmunaton, vehnätön ja gluteeniton. Täytteisiin voi ostaa kaupan valikoimasta ruokavalioon sopivat maidottomat tai maitoa sisältävät tuotteet. Tarjolla on erilaisia valmisteita niin maidosta, soijasta, kookoksesta kuin gluteenittomasta kaurastakin.
Tässä täytekakussa on käytetty itse tehtyä kirsikka-raparperihilloa ja koristeena on munattomia kirsikkamarenkeja. Reseptit löydät näistä linkeistä:
www.erimenu.fi/resepti/kirsikka-raparperihillo
www.erimenu.fi/resepti/munaton-kirsikkamarenki
Ainesosat
Pohjat: | Valmista KAKSI tällaista pohjaa: |
2 dl | kädenlämpöistä vettä |
2 rkl | No Egg -kananmunankorvikejauhetta |
2 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte 1: | |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1,5 dl | kirsikka-raparperihilloa (ks. erillinen resepti) |
Täyte 2: | |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" |
80 g | maidotonta suklaata |
1 tl | vanilliinisokeria |
Kuorrutus: | |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" |
Koristelu: | |
tuoreita kirsikoita | |
raastettua tai pilkottua maidotonta suklaata |
Valmistusohje
1. Valmista kaksi kääretorttupohjaa. Jos käytät tavallista uunia, paista pohjat erillisillä pelleillä peräkkäin. Vaahdota lämmin vesi ja kananmunankorvikejauhe sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten 5 minuuttia. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vispilällä käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa.
3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Voit myös jakaa taikinan kolmeen voideltuun alumiinivuokaan (halkaisija 19 cm).
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Jos käytät alumiinivuokia, paistoaika on n. 10 minuuttia.
5. Valmista ensimmäinen täyte. Vatkaa "kerma" ja sekoita joukkoon kirsikka-raparperihillo.
6. Valmista toinen täyte. Jätä pieni osa suklaasta kakun koristeluun. Sulata loput suklaasta. Vatkaa "kerma" ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
7. Leikkaa täytekakkupohjat samanmuotoisiksi ja -kokoisiksi paloiksi. Pellillä paistetut pohjat kannattaa jakaa neljäksi kakkupohjaksi. Pyöreät kakkupohjat ovat valmiita täytettäviksi ilman leikkaamista.
8. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta tarpeen mukaan vedellä tai mehulla. Levitä pohjalle ensimmäistä täytettä (hillovaahto).
9. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta. Levitä päälle toista täytettä (suklaavaahto).
10. Nosta päälle kolmas kakkupohja ja kostuta. Levitä päälle jäljelle jääneet täytteet (hillovaahto ja suklaavaahto).
11. Nosta viimeinen pohja kanneksi. Vatkaa "kerma", kuorruta ja koristele.