Kookos-suklaakeksit hedelmäsoseella resepti

Kookos-suklaakeksit hedelmäsoseella
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kananmunan saa korvattua keksissä esim. hedelmäsoseella. Valitse sinun ruokavalioosi ja mieltymyksiisi sopiva mieto maku. Omenan lisäksi ananas on yksi loistava vaihtoehto kookoksen pariksi.

Ainesosat

1 dl sokeria
50 g maidotonta margariinia
2 dl hedelmäsosetta (esim. omena)
50 g maidotonta tummaa suklaata
200 g kookoshiutaleita
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, viinirypäle/rusina, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, kookos, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
45
kpl

1. Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi.

2. Lisää hedelmäsose vaahtoon.

3. Leikkaa veitsellä suklaa murusiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

4. Ota taikinasta kukkurallisia teelusikallisia leivinpaperille. Paina taikinanokare lyttyyn ja muotoile keksistä pyöreähkö. Kannattaa tehdä ensin pari koekeksiä ja paistaa ne uunissa. Paistotuloksen nähtyäsi voit tehdä seuraavista kekseistä tarvittaessa erikokoisia.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 8-12 minuuttia. Paistoaika riippuu keksin koosta, paksuudesta ja siitä, kuinka paljon haluat keksiin väriä.