Korvapuustit kananmunalla resepti

Korvapuustit kananmunalla
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Korvapuustin täytteenä on kanelilla maustettu rasva-sokeriseos. Voit käyttää myös jotain toista mieluista maustetta, kuten piparkakkumauste, vanilliinisokeri tai marjajauhe. Taikinasta tulee 12 melko isoa korvapuustia. Halutessasi voit jakaa taikinan vaikka 18 osaan, jolloin korvapuustit ovat pienempiä ja paistoaika hiukan lyhyempi. Koristele halutessasi raesokerilla.

Puustitaikina sisältää kananmunaa ja puustit voidellaan kananmunalla ennen paistamista. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioon, jätä se pois taikinasta ja voitele esimerkiksi vesi-siirappiseoksella. Pullataikinan nesteeksi voi vaihtaa ruokavalioon sopivan kasvijuoman tai maidon.

Ainesosat

2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 kananmuna
75 g maidotonta margariinia
Pöydälle: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
2 rkl kanelia
Voiteluun: kananmuna
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, kananmuna, kaneli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), hiiva, E491, psylliumsiemen, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.

2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

3. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista keskenään. Lisää ne ja muna taikinaa. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella suurella teholla 5 minuutin ajan.

4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää loppuja jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä. Vatkaa tasaiseksi. Taikina jää sormiin tarttuvaksi.

5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kaavi taikina pöydälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 cm x 50 cm).

6. Sekoita täyte eli pehmeä rasva ja mausteet keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle.

7. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Rullaa suikale kerrallaan keräksi.

8. Paina sormella kerää päältä keskeltä niin, että reunoista pursuaa esiin korvapuustille tyypillinen kerroksellinen muoto. Asettele pullat uunipellille.

9. Laita kulhoon kuumaa vettä. Nosta päälle pelti. Peitä liinalla. Kohota 30-40 minuuttia. Lämmin vesihöyry auttaa taikinan kohottamisessa.

10. Voitele korvapuustien pinta munalla.

11. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.