Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Korvapuustin täytteenä on kanelilla maustettu rasva-sokeriseos. Voit käyttää myös jotain toista mieluista maustetta, kuten piparkakkumauste, vanilliinisokeri tai marjajauhe. Taikinasta tulee 12 melko isoa korvapuustia. Halutessasi voit jakaa taikinan vaikka 18 osaan, jolloin korvapuustit ovat pienempiä ja paistoaika hiukan lyhyempi. Koristele halutessasi raesokerilla.
Tässä korvapuustitaikinassa on maitoa ja kananmunaa. Jos maito ei sovi ruokavalioon, vaihda tilalle kasvijuoma tai vesi. Jos kananmuna ei sovi ruokavalioon, jätä se pois taikinasta ja voitele esimerkiksi vesi-siirappiseoksella.
Ainesosat
| 2,5 dl | laktoositonta kevytmaitoa |
| 1 pussi | kuivahiivaa |
| 2 tl | psylliumia |
| 1 dl | sokeria |
| 0,5 tl | suolaa |
| 1,5 tl | kardemummaa |
| 6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| 1 | kananmuna |
| 75 g | laktoositonta margariinia |
| Pöydälle: | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
| Täyte: | |
| 50 g | laktoositonta margariinia |
| 0,5 dl | sokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| Voiteluun: | kananmuna |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita nesteeseen hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
3. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista keskenään. Lisää ne ja muna taikinaa. Sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella suurella teholla 5 minuutin ajan.
4. Lisää taikinaan pehmeä rasva. Lisää loppuja jauhoja vähitellen ja sekoita taikinaa sähkövatkaimella lisäysten välissä. Vatkaa tasaiseksi. Taikina jää sormiin tarttuvaksi.
5. Jauhota pöytä hyvin jauhoseoksella. Kaavi taikina pöydälle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 cm x 50 cm).
6. Sekoita täyte eli pehmeä rasva ja mausteet keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle.
7. Leikkaa levy taikinapyörällä n. 5 cm levyisiksi suikaleiksi. Rullaa suikale kerrallaan keräksi.
8. Paina sormella kerää päältä keskeltä niin, että reunoista pursuaa esiin korvapuustille tyypillinen kerroksellinen muoto. Asettele pullat uunipellille.
9. Laita kulhoon kuumaa vettä. Nosta päälle pelti. Peitä liinalla. Kohota 30-40 minuuttia. Lämmin vesihöyry auttaa taikinan kohottamisessa.
10. Voitele korvapuustien pinta munalla.
11. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.



