Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kananmuna-allergiaan voidaan lääkärin toimesta suositella joissain tapauksissa siedättämistä ns. kananmunatikapuu-mallin mukaan. Tämä on yksi reseptivinkeistä siihen.
Kuvassa on kokonainen, puolitettu ja viipaloitu keitetty kananmuna.
Ainesosat
| vettä kananmunan keittämistä varten | |
| 1 | kananmuna |
Valmistusohje
1. Laita kattilaan vettä sen verran, että sinne kohta lisättävä kananmuna peittyisi veden alle. Kiehauta vesi.
2. Laske huoneenlämpöinen kananmuna ruokalusikalla varovasti kiehuvaan veteen kattilan pohjalle. Älä pudota, ettei kuori halkea. Jos keität useamman kananmunan kerralla, laita jokainen niistä kattilaan.
3. Anna kiehua täydet 10 minuuttia.
4. Ota kattila levyltä. Kaada vesi pois. Anna kanamunan kuivahtaa minuutin, pari. Lisää kattilaan sitten kylmää vettä, jotta kypsyminen loppuisi. Kun kananmuna on vähän viilentynyt, kuori se.