Kuivakakku resepti

Kuivakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja yksinkertaisesti muunneltavissa oleva kuivakakku. Voit valmistaa taikinasta myös piirakoita. Voitele ja korppujauhota tällöin kaksi pyöreää vuokaa (halkaisija 24 cm). Jaa taikina vuokiin ja ripottele täytteeksi 2,5 dl marjoja/piirakka. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Ainesosat

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
50 g maidotonta margariinia
2,5 dl vettä
Vuokaan:  
2 rkl maidotonta margariinia
2 rkl korppujauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokosokeri, vesi, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva. Lisää rasva ja neste vuorotellen kuivien aineiden joukkoon. Sekoita rauhallisesti.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku kakkuun. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.

5. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista ja leikkaamista.