Kukkakaali-kurkkumuru resepti

Kukkakaali-kurkkumuru
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja nopea lisuke ruualle. Mausta sinulle mieluisilla tuoreyrteillä. Yrttejä käyttämällä voit vähentää suolan määrää ruuanlaitossa.

Ainesosat

500 g kukkakaalia
150 g kurkkua
2 sipulia
0,5 dl tuoreyrttejä (esim. persilja, minttu)
Kastike:  
3 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, kurkku, sipuli, persilja, minttu, sitruuna, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Puhdista kukkakaali ja leikkaa tai raasta pieneksi muruksi.

2. Kaavi kurkusta siemenet pois. Kuori sipulit. Leikkaa kurkku ja sipulit pienenpieniksi paloiksi.

3. Silppua tuoreet yrtit ja yhdistä hienonnetut raaka-aineet.

4. Sekoita kastike ja kaada kasvisseoksen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna vetäytyä kylmässä n. 30 min ennen tarjoilua.